TULEVAISUUDEN TUTKIMUKSEN SEURA ry.  30 VUOTTA

Suomen tulevaisuuden tutkimuksen seura täytti 30 vuotta toukokuun lopulla. Seuran perustivat vuonna 1980 yliopistot ja korkeakoulut yhdessä alan harrastajien kanssa. Nykyisin seurassa on noin 20 yhteisöjäsentä sekä 650 henkilöjäsentä.
Seura on ollut keskeinen tulevaisuudentutkimuksen ammattilaisten ja laajan harrastajajoukon kohtaamispaikka. Seura on ollut aktiivinen aloitteiden tekijä. Sen tekemät ehdotukset ovat muun muassa myötävaikuttaneet siihen, että Eduskunnassa toimii maailman parlamenteissa ainutlaatuinen Tulevaisuusvaliokunta, että Turun yliopiston yhteydessä on Tulevaisuuden tutkimuskeskus ja että yliopisto-opetusta annetaan korkeakoulujen perustamassa Tulevaisuudentutkimuksen Verkostoakatemiassa.

Seuran 30-vuotispäivää juhlistettiin 27.5.2010 juhlaseminaarilla Tieteiden talolla Helsingissä. Kiitos kaikille juhlatunnelmaa nostattaneille vieraille sekä erinomaisille puhujille! Juhlaseminaarissa kuultiin seuraavat esitykset: 

Seuran yhteistyökumppani Otavan Opiston taltioi esitykset ja ne on katsottavissa osoitteessa http://www.viddler.com/explore/tags/global/tutu30v .

Seminaarin jälkeen esiteltiin seuran uudet kunniajäsenet: professori Esko Kalimo, MMM Hilkka Pietilä ja director Jerome C. Glenn sekä ojennettiin Tulevaisuuspalkinto seuran edelliselle puheenjohtajalle, Marja-Liisa Viherälle ja Tulevaisuusteko-kunniamaininta paikallisaktiivi Kari Silfverbergille. Myös Mika Mannermaalle, seuran entiselle pääsihteerille ja hallituksen jäsenelle, myönnettiin Tulevaisuuspalkinto, mutta se ojennetaan virallisesti myöhemmin vuoden 2010 aikana.

Uusista kunniajäsenistä Kalimo ja Pietilä pääsivät osallistumaan juhlaan kanssamme, mutta Jerome Glenn ei valitettavasti päässyt paikalle, vaan lähetti meille jälkikäteen videoidun tervehdyksensä.

Lopuksi avattiin seuran juhlanäyttely salissa 504. Avajaissanat lausui seuran kunniajäsen ja ensimmäinen puheenjohtaja, prof. TkT Pentti Malaska.

Juhlavuosinäyttely oli avoinna 27.5-29.10.2010 ja siihen tutustui seuran jäsenten lisäksi myös muita Tieteiden talon kävijöitä.

Lisätietoja juhlaseminaarista ja –näyttelystä seuran pääsihteeri Hazel Salmiselta puh. 040 5028672, toimisto(at)futurasociety.fi.

Tulevaisuuden tutkimuksen seura ry. – www.futurasociety.fi

Eerikinkatu 28, 5. Krs, 00180 Helsinki / PL 378, 00101 Helsinki