Kaikille seminaarin aiheesta kiinnostuneille tiedoksi: Mannermaan kirjaa "JokuVeli - elämä ja vaikuttaminen ubiikkiyhteiskunnassa", jota seminaari käsittelee, voi nyt tilata alennushintaan kustantajalta!

--> Kirjat tilataan suoraan SanomaPron asiakaspalvelusta, osoitteesta asiakaspalvelu@sanomapro.fi tai numerosta 0203 91 000 seuraavilla kampanjakoodeilla:
Kampanjakoodilla Z339: Jokuveli 49 € (ovh 70 €)
Kampanjakoodilla Z338: Jokuveli + Mannermaan kirja "Heikoista signaaleista vahva tulevaisuus" yhteishintaan 90 € (ovh 138 €)

Kampanja päättyy 21.8.2012 eli muutama päivä kesäseminaarin jälkeen.

Hyviä lukuhetkiä ja nähdään elokuussa!

*

Lisätietoja kirjoista:

Mannermaa, Mika:

Jokuveli - Elämä ja vaikuttaminen ubiikkiyhteiskunnassa

Asiat muuttuvat nopeammin kuin luulemme. Toisaalta toiset asiat pysyvät. Mikä muuttuu, mikä on pysyvää? Miten reagoida virtuaalisuuden haasteisiin ja minkälainen on reaalimaailmamme vuosikymmenen tai kahden kuluttua? Jo nyt eri sukupolvien ymmärrys todellisuudesta on kauempana toisistaan kuin koskaan aikaisemmin. Mitä se, että nuoret elävät aivan toista todellisuutta kuin vanhempansa tarkoittaa yhteiskunnallisesti?

Elämme ubiikkiyhteiskunnassa, jossa teknologioiden kehittyminen vaikuttaa elämänmalleihimme ja tapaamme toimia. Tarve reagoida muutokseen on voimakas, koska reaalista ja virtuaalista yhdistävä todellisuus ei ole kuten ennen. Tuleeko aiemmin epätodellisesta todellista? Miten ihmisten identiteetti muotoutuu, kun kaikki kuuluvat yhä useampiin vähemmistöryhmiin? Olisiko systeemiälystä apua kokonaisuuden hallinnassa?

Myös vallankäytön rakenteet ovat yhä kovemmalla koetuksella. Miten muodostuu sellainen luottamusyhteiskunta, jossa ihmiset ja organisaatiot pystyvät toimimaan? Jatkossa kaikki ihmiset yksityisinä, viranomaisina, yrityksinä valvovat ja ovat valvottavina. Jokuveli valvoo, tietää eikä unohda. Miten yhteiskunta ja sen erilaiset osat voisivat olla hyväksyttävällä tavalla läpinäkyviä? Ubiikkiyhteiskunnalla onkin ehkä paremmat mahdollisuudet kehittyä, jopa luoda edistystä kuin uskommekaan.

Ilmestynyt v. 2008.

* * *

Mannermaa, Mika:

Heikoista signaaleista vahva tulevaisuus

Millainen on tulevaisuuden businessympäristö?

Tulevaisuutta on lähes mahdotonta ennakoida. Menneisyydestä voidaan kuitenkin oppia, koska esimerkiksi Internet oli aluksi vain etäinen idea ja Piilaakso käynnistyi takapihan autotalleissa. Miten yritys voi sitten tunnistaa tällaiset tulevaisuutta muovaavat virtaukset muiden joukosta, millainen on heikko signaali? Dosentti Mika Mannermaan mukaan se on kummajainen, outo ilmiö. Keskiverto talousviisaus hylkii sitä, koska se tulee yleensä vallitsevien järjestelmien ulkopuolelta. Tulevaisuuteen varautuminen ja ehkä juuri sen oikean heikon signaalin tunnistaminen ovat sijoituksia, jotka parhaimmillaan tuottavat ylivoimaista kilpailuetua ja tekevät yrityksestäsi huomisen businessmaailman edelläkävijän.

Tässä kirjassa tarkastellaan talouden, teknologian ja yhteiskunnan tulevaisuuden keskeisiä ilmiöitä. Kehityksen evolutionaarinen logiikka, megatrendit ja heikot signaalit, tietoyhteiskunnan toinen vaihe ja bioyhteiskunnan nousu - mikä on olennaista ja mitä nämä muutokset merkitsevät yrityksille? Mannermaa esittää kriittisiä kommentteja ja antaa vinkkejä menestyksekkään tulevaisuusprojektin toteuttamiseksi, minkä lisäksi kirjassa kerrotaan yritys- ja järjestöjohtajien kokemuksia tulevaisuustyöskentelystä.

250 sivua. Ilm. 3/04.

Pro Oeconomia 2004 tunnustuspalkinnon saaja

Palkintolautakunnan perustelut:
Ajankohtainen ja mielenkiintoinen kirja, joka kuvaa ansiokkaasti ja uudella tavalla oleellisia kehityskulkuja, talouden pitkiä trendejä sekä erilaisten skenaarioiden kehittelyä. Samalla kun teos nostaa heikot signaalit tulevaisuuden viitoittamisen ja ennustamisen pohjaksi, se tarjoaa erittäin mielenkiintoisia esimerkkejä mahdollisista tulevaisuuden megatrendeistä. Mannermaan asiantuntemus ja aiheen käsittely on vahvaa. Teos on helppolukuinen ja visuaalisesti hyvä, mutta siinä on paljon ajattelemisen ja kypsyttelemisen arvoista asiaa kaikille kehitys- ja strategiatyötä tekeville. Tulevien kehityssuuntien ennustaminen on haastavaa - sen laiminlyönti taas yritykselle vaarallista! Mannermaan kirjalla saattaisi olla kansainvälistäkin kysyntää.