Tulevaisuuden tutkimuksen seuran
Tampereen toimintaryhmä

Tampereen toimintaryhmän seuraavia tapaamisia

Tampereen tilaisuudet keväällä 2013

Lisätiedot: Päivi Ojanen, (paivi.ojanen(at)mll.fi) p. 040 759 8894
Tule mukaan aktivoimaan Tampereen seudun toimintaa!

TERVETULOA ! 

*

Tampereen vetäjätiimissä mukana Markus Vinnari (markus(at)vinnari.fi), Päivi Ojanen (paivi.ojanen(at)mll.fi), p. 040 75 98894 sekä Raimo Kanerva.

lauantaina 24.3.12 kello 13.00-15.00 Tampereen vanhalla kirjastotalolla, Keskustori 4 Kaikille avoin yleisötilaisuus

Eduskunnan tulevaisuusvaliokunta ja ennakointitoiminta

Alustukset:
- "Tulevaisuusvaliokunnan historia ja sen tuotokset vuosien varrella", FT, erikoistutkija Osmo Kuusi, joka on entinen tulevaisuusvaliokunnan asiantuntija ja yksi tulevaisuudentutkimuksen parhaista asiantuntijoista Suomessa.

- "Tulevaisuusvaliokunnan toiminta tällä toimintakaudella", kansanedustaja Oras Tynkkynen, joka on tulevaisuusvaliokunnan varapuheenjohtaja ja ilmasto- ja energiapoliittisen tulevaisuusselonteon yksi tekijöistä.

Tervetuloa!

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Tampereen paikallistoiminnan vetäjätiimi: Päivi Ojanen (paivi.ojanen(at)mll.fi) ja Markus Vinnari (markus(at)vinnari.fi).

SEMINAARIARKISTO

lauantaina 24.3.12 kello 13-16 vanhalla kirjastotalolla Jäsentapaaminen

Puhumassa kansanedustaja Harri Jaskari Tulevaisuusvaliokunnasta.

torstaina 2.2.12 kello 18.00 alkaen
Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen Tampereen toimistolla (Pinninkatu 47)
Jäsentapaaminen

Tilaisuudessa on puhumassa johtaja Petri Räsänen Pirkanmaan liitosta. Räsänen johtaa organisaatiossaan innovaatio- ja tulevaisuustyötä.

lauantaina 8.10.11 kello 13.00 -15.30 Metsossa (luentosali 2, 2 krs.)  Kaikille avoin YLEISÖTILAISUUS

Ø  Tulevaisuudentutkimuksen tilanne Suomessa ja maailmalla, Johtaja, VTT, Juha Kaskinen, Tulevaisuuden tutkimuskeskus
Ø  Uudet kestävät ajatukset, Tutkimusjohtaja, Aleksi Neuvonen, Demos Helsinki

torstaina 1.9 kello 18 - 20 Metsossa (kokoustila 2.krs.) JÄSENILTA

Ø  Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen Tampereen toimiston ajankohtaiset kuulumiset, Keskuksen vanhempi tutkija, Dr. phil. Burkhard Auffermann
Ø  Syksyn yleisötilaisuuden suunnittelu
Ø  Vuoden 2012 toiminnan suunnittelu. Esitys: järjestetään keväällä yleisötilaisuus. Aiheena voisi olla eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan esittely. Puhujaksi kutsutaan tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtaja.
Keskiviikkona 13.4.2011 klo 18.00 alkaen Paikallistoimintatapaaminen: tilaisuuden tarkoituksena on aktivoida seuran toimintaa Pirkanmaan alueella.
paikka: pääkirjasto Metso, luentosali 4, Pirkankatu 2, Tampere
Lauantaina 27.2.2010
kello 14
Alueelliset ja paikalliset innovaatioympäristöt
Alustajana Jari Kolehmainen

Alustus pdf-tiedostona

Tiistaina 3.10.2006
kello 18.00

Miten maailmalla voi muuttua suhde Yhdysvaltoihin
Alustajana Tampereen yliopiston dosentti Markku Ruotsila
Paikka: Aikuiskoulutuskeskus, Tampere
Tilaisuus välitetään tekniikan avulla myös Helsingin  toimintarymälle Tieteiden taloon. Ilmoittautumiset 29.9.2006 mennessä Matti Voutilaiselle. Tilaisuus on avoin ja maksuton, tervetuloa!

Torstaina 12.10.2006
klo 11.30-16.00

Kasvihuoneilmiön mahdollisuudet Pirkamaalla- seminaari
Torstai 12.10.2006 klo 12.00 -16.00
Paikka: Tampereen yliopiston kampusalueen Linna -rakennus (uusi kirjastorakennus), Kalevantie 5. Linna -rakennuksen ja luentosalin sijainti www.uta.fi/hakemisto/kartalla.html

Tampereen kesäyliopisto ja Tulevaisuuden Tutkimuksen seura järjestävät yhdessä kaikille avoimen tilaisuuden, jossa kuulemme eri alojen asiantuntijoiden näkemyksiä kasvihuoneilmiön mahdollistavista tekijöistä Pirkanmaalle. Tilaisuus kuuluu Tampereen kesäyliopiston vuosittaiseen seutuseminaarien sarjaan ja on osa Pirkanmaan aluekehittäjäverkoston ja Tulevaisuuden Tutkimuksen seuran jäsenilleen tarjoamaa toimintaa. Aluekehittäjän koulutusohjelma 2006 -hanketta rahoittaa Tampereen kaupunkiseudun aluekeskusohjelma

Ohjelma seminaariohjelma pdf-muodossa

Tilaisuuden puheenjohtajana erikoistutkija HTT Heikki Rantala, Turun kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö.

klo 11.30 Kahvi/tee

klo 12.00 Avaus, rehtori Ritva Ojalehto, Tampereen kesäyliopisto

klo 12.30 Energiatuotannon mahdollisuudet ja kasvihuoneilmiö, erikoistutkija, FT Osmo Kuusi, Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT www.vatt.fi/

klo 14.30 Ympäristönmuutoksen vaikutukset koulutukseen, professori, FT Eero Ropo, Tampereen yliopisto www.uta.fi

klo 15.00 Aluekehitys- ja ympäristötavoitteiden yhdistäminen EU:n rakennepolitiikassa – vallankumouksellisia ajatuksia ilmassa?, dosentti Ilari Karppi, Tampereen yliopisto, yhdyskuntatieteiden laitos www.uta.fi

klo 15.45   Loppukeskustelu ja tilaisuuden päätössanat

Osallistujamäärä maksimi 70 henkilöä

Ilmoittautuminen Tampereen kesäyliopistoon perjantaihin 6.10.2006 mennessä ilmoittautumislomakkeella http://www.uta.fi/kesayliopisto/ilmoittautuminen/index.htm tai sähköpostitse paivi.huuskonen@uta.fi tai puhelimitse (03) 2238433/Päivi Huuskonen

 Pirkanmaan aluekehittäjien verkosto on Aluekehittäjän koulutusohjelman vuosina 2002 -2006 suorittaneiden ja kouluttajien keskinäinen vuorovaikutus- ja tiedonvälitysverkosto. Sen tavoitteena on luoda uusia ja vahvistaa olemassa olevia kontakteja aluekehityksestä kiinnostuneiden toimijoiden välillä. Tiedotus tapahtuu sähköpostitse ja päätoimintamuotona ovat vuosittaiset Aluekehittäjän koulutusohjelmat, jatkokoulutus- ja verkottumistilaisuudet, seminaarit ja opintomatkat niin kotimaassa kuin ulkomailla. Lisää Aluekehittäjän koulutusohjelmista ja Pirkanmaan aluekehittäjäverkostosta löytyy Tampereen kesäyliopiston kotisivuilta www.uta.fi/kesayliopisto/aluekehittajat/index.shtml.

Tulevaisuudentutkimus on monitieteellinen tiedonala, jonka tarkoituksena on selvittää millaisia mahdolliset, toivottavat tai todennäköiset tulevaisuudet voisivat olla. Näin saatua tietoa hyväksikäyttämällä ihminen pystyy vaikuttamaan omaan elämäänsä. Tulevaisuuden tutkimuksen seura perustettiin vuonna 1980 valtion tieteen keskustoimikunnan Tulevaisuusjaoston suosituksesta. Seuran perustajajäseninä oli 14 suomalaista yliopistoa ja korkeakoulua. Sittemmin seuraan on liittynyt kymmenen muuta yhteisöjäsentä ja yli 700 henkilöjäsentä. Jäsenkunta on läpileikkaus tämän päivän suomalaisesta yhteiskunnasta - mukana on tulevaisuudesta kiinnostuneita ihmisiä kaikilta elämänaloilta.

 TERVETULOA!